Laluan tambahan bas percuma dijangka siap selewatnya Ramadan

BATU CAVES, 24 JAN: Proses menambah baik laluan perkhidmatan Bas Smart Selangor di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Tua dijangka siap selewatnya Ramadan tahun ini, kata Dato’ Seri Amirudin Shari.

Dato’ Menteri Besar berkata jajaran itu bakal menghubungkan kawasan kampung ke laluan utama di Jalan Hulu Yam Bharu-Batu Caves supaya lebih ramai penduduk menggunakan perkhidmatan bas percuma.

“Kita di peringkat akhir menambah perkhidmatan bas dan dijangka sebelum atau selepas Ramadan bagi menghubungkan kawasan dalam (kampung) ke laluan utama (Jalan Hulu Yam Bharu-Batu Caves).

“Sebelum ini ia tertumpu di jalan besar dan saya akan pastikan ia disiapkan bagi memberikan keselesaan serta kemudahan penduduk setempat,” kata Amirudin di Masjid Jamek Kampung Nakhoda selepas program Jelajah Tahun Baharu Cina 2020, di sini, hari ini.

Beliau sebelum ini memaklumkan laluan baharu itu membabitkan pertambahan sebuah bas dan kos keseluruhan sebanyak RM300,000.

Mengikut jajaran sedia ada, laluan Bas Smart Selangor dari Jalan Sungai Tua ke Jalan Batu Caves membabitkan empat hentian di Warta Lama, SRK Sri Selayang, SMK Taman Selayang dan Kompleks Renang Seri Siantan.

The post Laluan tambahan bas percuma dijangka siap selewatnya Ramadan appeared first on Selangorkini.